Arbetsams metoder exporteras till Europa

Vi har tidigare rapporterat om ESF-projektet Arbetsam, ett kompetensutvecklande samverkansprojekt för att stärka anställda inom omsorgen för äldre- och funktionshindrade. Med hjälp av 2,5 miljoner kronor från Leonardo da Vinci-programmet för livslångt lärande, ska det nya projektet TDAR- Transfer and development of ArbetSam's Results, sprida sina metoder till andra EU-länder. Förutom Sverige kommer utbildningsanordnare i England, Tyskland, Spanien och Belgien att delta i projektet, skriver Arbetsam på sin hemsida.

Ett av åtta svenska projekt

Projektet drar igång i oktober och är ett av åtta svenska projekt som beviljades pengar ur fonden. En av de första arbetsuppgifterna blir att översätta en stor del av det material som växt fram ur projekt Arbetsam, bland annat en handbok för lärare och en anpassning av Europarådets språkskala till arbete inom omsorgen.

- Det är roligt att ArbetSam får en fortsättning. Nu kan vi fördjupa och utöka de kontakter som vi har med våra samarbetspartner i Europa, säger Kerstin Sjösvärd, huvudprojektledare i Arbetsam.

Projektägare blir Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum. Från Sverige kommer även Lidingö kommun och Arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad att delta.

Nyheten finns att läsa i sin helhet på Arbetsams hemsida