Få ett gratis exemplar av Arbetsplatslärande i kristid - En intervjubok om människor som trotsade finanskrisen. Av arbetslivsjournalist Anna Holmgren. Foto: Johanna Senneby.

Anmäl dig nu! Frukost + bokrelease

Seminarium

Seminarium

Erfarenheter av socialfondsprojekt visar att arbetsplatslärande kan bidra till lokal och regional utveckling. Men hur fungerar projekt som form för regional utveckling på kort och lång sikt? Vilka möjligheter och svårigheter finns med gränsöverskridande samverkan?

I Östhammar är företagarföreningen ägare till socialfondsprojektet Företagslyftet. I projektet får anställda i småföretag kompetensutveckling som gynnar både företag och kommun.

Medverkande: Per-Olof Thång, professor i pedagogik vid Göteborgs universitet, Malin Ljungzell, utvecklingsledare på APeL FoU, och Kirsi Mikkonen projektledare på Företagslyftet.

 

Bokrelease

Direkt från tryckpressen: I samband med seminariet släpps A&Os nya bok Arbetsplatslärande i kristid – En intervjubok om människor som trotsade finanskrisen av arbetslivsjournalist Anna Holmgren.

Boken visar hur svenska industriföretag trotsade de tomma orderböckerna under finanskrisen genom att utveckla både personal och arbetsorganisation med arbetsplatslärande, istället för att varsla. I boken möter vi företagsledare, projektledare, projektdeltagare, kommuntjänstemän och många andra.

Möt författaren, arbetslivsjournalist Anna Holmgren, och få ett gratis exemplar av boken.

 

Seminariet arrangeras i samarbete med SPeL.

 

Tid: torsdagen den 29 mars, kl. 08:00 - 09:15, frukost från 07:30

Plats: Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm
Moderator: Anna-Karin Florén, journalist

Anmälan: j.senneby@gmail.com

 

Läs en intervju med professor Per-Olof Thång om gränsöverskridande samverkan: Nya lösningar för nya problem.