I en intervju i TCO-tidningen säger PTKs ordförande Cecilia Fahlberg att en stor del av avtalet handlar om möjligheter till kompetensutveckling under anställningen. Foto: Olof Holdar

Kompetensutveckling under anställning förhandlas

A&O skrev i oktober om hur förhandlingskartellen PTK arbetar för att Trygghetsrådet ska bli en kanal för kontinuerlig kompetensutveckling för anställda genom hela yrkeslivet.

Under november går förhandlingskartellen PTK och Svenskt Näringsliv in i intensiva förhandlingar om det nya omställningsavtalet som bör vara på plats i mitten av december.

I en intervju i TCO-tidningen säger PTKs ordförande Cecilia Fahlberg att en stor del av avtalet handlar om möjligheter till kompetensutveckling under anställningen.

– Även där förs nu konstruktiva förhandlingar om att skapa ekonomiska resurser till både vägledning och påbyggnadsutbildningar, säger hon.

Hon menar att den nu pågående varselvågen satt strålkastarljuset på behovet av den här typen av insatser.

– Under krisen har många med lång anställningstid tvingats lämna jobbet. Många lever med en falsk trygghet för att de har lång anställningstid. När sedan omorganisationen kommer uppfyller man inte kompetenskraven, säger hon till TCO-tidningen.

Här kan du läsa artikeln i sin helhet.
Ulrika Hektor, Unionen, sitter med i A&Os strategiska styrgrupp och har varit en av de drivande krafterna i förhandlingarnas förarbete. Här kan du läsa vår intervju med henne från den 27 september 2012.