Kvalitetsmässans besökare kunde fylla i A&O:s interaktiva enkät.

Många vill utveckla arbetsplatslärande

Kvalitetsmässan

Mellan den 15 och 17 november gick Sveriges största fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling, Kvalitetsmässan, av stapeln i Göteborg. På plats i Socialfondens monter "Växthus för kompetensutveckling" fanns A&O. Där kunde mässdeltagarna, förutom att grilla A&O:s forskare lektor Mats O.Eriksson, Högskolan Väst, och professor Per-Olof Thång, Göteborgs universitet, även svara på vår webbenkät om kompetensutveckling och arbetsplatslärande.

Nästan 90 procent av de 25 svarande uppgav att personalen på deras arbetsplats fick kompetensutveckling. Likaså svarade en majoritet, nästan 70 procent, att den vanligaste formen för kompetensutveckling i deras verksamhet var att gå på kurs utanför arbetsplatsen. På frågan om kompetensutvecklingen presenteras på ett tydligt sätt som den del av verksamheten, svarade nästan en lika stor andel ja som nej.

Kan du tänka dig att utveckla former för arbetsplatslärande i din organisation? löd den sista frågan och hela 80 procent svarade ja. En av dem var Cecilia Algelius som är projektledare för Livspondus, ett projekt som spänner över kriminalvården i region Väst. Här kan du läsa mer om hur Livspondus synliggör tyst kunnande.

Enkätresultaten skall inte ses som statistiskt signifikanta. Observera att det var möjligt att kryssa i flera svar på en och samma fråga, varför procentsatserna bör bedömas utifrån detta. Nedan hittar du enkätresultaten i sin helhet.

Text: Johanna Senneby

 

Fler artiklar om A&O på Kvalitetsmässan:

Skapa goda förutsättningar- ett framgångsrecept
Livspondus lyfter dold kompetens
Vad är arbetsplatslärande för dig?