- Jag tror att Socialfondsmedel kan göra störst nytta i små- och medelstora företag, sa Åsa Lindh. Foto: Anna-Karin Florén

Småföretag het fråga på ESF-dagen

ESF-dagen 2012

Runt 170 personer hade samlats på Nordkalotten i Luleå för att lära sig mer om arbetsplatslärande och strategisk kompetensutveckling. Svenska ESF-rådets generaldirektör Åsa Lindh inledde dagen.

– Jag tror att Socialfondsmedel kan göra störst nytta i små och medelstora företag, bland annat på grund av att sådana företag sällan finner tid och resurser till att kompetensutveckla sin personal, sa hon till A&O inför ESF-dagen.

Detta var en het fråga som också diskuterades under eftermiddagens paneldebatt, med deltagare som Ulrika Hektor från Unionen och Ove Jansson från Företagarna.

Jämställdhet på programmet

På plats från A&O fanns bland annat Anna Berg Jansson, vikarierande projektkoordinator för temagruppen, och professor Lena Abrahamsson, båda från Luleå tekniska universitet.

- Vi har sett att jämställdhet kan vara en förutsättning för arbetsplatslärande, men också att ökad jämställdhet kan komma som en positiv bieffekt av strategisk kompetensutveckling, sa Lena Abrahamsson under sin dragning på förmiddagen.


Här kan du läsa mer om paneldebatten
Här kan du läsa om projektet LiA som medverkade under speed-dejtingen
Nedan kan du ladda ner konferensbladet med fler texter från ESF-dagen